„Milina” a afișat prețuri majorate pentru mai multe tipuri de pâine

„Milina” a afișat prețuri majorate pentru mai multe tipuri de pâine

Combinatul de panificație din Taraclia, „Milina”, a majorat pe 11 mai 2021 prețurile pentru mai multe tipuri de pâine, cu 2-7 la sută, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Potrivit managerului general al întreprinderii, Alexandr Voinschi, din 11 mai au crescut prețurile pentru pâinea de calitatea întâia şi a doua, pentru pâinea „Borodino”, pâinea toast, alte tipuri, fiind scumpită mai puţin de jumătate din producția fabricii. Şeful întreprinderii susţine că majorarea a fost cauzată de mai mulţi factori, printre care scumpirea principalei materii prime – făina, care se importă, creșterea prețurilor la carburanți şi energie electrică.

„Suntem nevoiți să importăm materia primă. În Moldova nu găsim ulei, drojdie, margarină, ambalaj. Prețul uleiului a crescut cu 100%, a ambalajului cu 80%. Am calculat prețurile la pâine, reieșind din posibilitățile pieței, crezând că vom putea menține situația până la roada nouă, chiar dacă profitul fabricii este de 0-5%, însă n-a fost să fie”, a declarat Alexandr Voinschi pentru Agenţia TUK.

Conform sursei citate, creșterea materiei prime este de neexplicat. „În anul trecut, făina folosită pentru pâinea de calitatea a doua costa 4,2 – 4,5 lei pentru un kilogram, iar în acest an o cumpărăm deja cu 5,8 lei per kg, or, pentru un baton este necesară cantitatea de 280 grame de făină”, a spus şeful fabricii de la Taraclia.

Potrivit acestuia, întreprinderea pe care o conduce nu a schimbat prețurile în ultimii cinci ani.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed