Lucrările de construcție a drumului Porumbrei – Cimișlia au ajuns la etapa finală

Lucrările de construcție a drumului Porumbrei – Cimișlia au ajuns la etapa finală

Lucrările de construcție a 19 km a drumului M3 Porumbrei – Cimișlia au ajuns la etapa finală, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, Comisia de recepție a stabilit că lucrările sunt efectuate complet și calitativ, conform proiectului de execuție, caietului de sarcini și normativelor în vigoare. Proiectul de construcție a drumului are ca obiectiv eliberarea traseelor locale de traficul mașinilor de mare tonaj și reducerea timpului de deplasare.

Segmentul de drum traversează extravilanul orașului Cimișlia și satelor Iurievca, Porumbrei, Sagaidac, Gradiște, Coștangalia din raionul Cimișlia.

Construcția a 19 km de drum, parte a traseului național M3 Porumbrei-Cimișlia, a început în anul 2019 și are o valoare de 30 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

Contractul încheiat cu compania ONUR a inclus: construcția drumului nou cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, reabilitarea unui pod din preajma satului Porumbrei, construcția altor șapte poduri, 19 podețe și canale de scurgere a apelor pluviale. De asemenea, au fost instalate peste 1 000 de indicatoare rutiere și aplicat marcajul cu soluții inovatoare.

Foto: ASD

You May Have Missed