Muniţii din perioada celui de-al Doilea Război – găsite pe un câmp din Ștefan Vodă!

Muniţii din perioada celui de-al Doilea Război – găsite pe un câmp din Ștefan Vodă!

Geniştii din Batalionul „Codru” au nimicit, astăzi, 3 august, un arsenal de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, lângă satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Potrivit comandantului Batalionului Geniu, colonel Gheorghe Racu, obiectele explozive au fost depistate pe un lan, în urma lucrărilor agricole, transmite realitatea.md.

„La faţa locului s-a deplasat echipa de genişti condusă de sergentul Evghenii Axentii. În urma cercetării solului, militarii au descoperit peste 100 mine antipersonal, 2 grenade de mână RGD, o grenadă antitanc și un proiectil de 100 mm, toate de fabricaţie germană”.

Sursa a menţionat că arsenalul de muniţii, aflat în sol peste 70 de ani, avea un grad sporit de uzură şi prezenta pericol la transportare, de aceea a fost neutralizat pe loc, în condiţii de maximă securitate.

În context, Ministerul Apărării atenţionează cetățenii, în cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, să anunțe autorităţile locale.

Este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau a altor componen

You May Have Missed