UE va finanţa proiecte de antreprenoriat social la Cahul şi Ungheni

UE va finanţa proiecte de antreprenoriat social la Cahul şi Ungheni

Uniunea Europeană a lansat un apel de granturi pentru proiecte de antreprenoriat social din regiunile Ungheni și Cahul. Termenul-limită de depunere a dosarelor este 7 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Uniunea Europeană va oferi 80 de mii de euro pentru patru proiecte de antreprenoriat social din regiunile sus-numite. Scopul asistenței nerambursabile constă în îmbunătățirea mediului socio-economic local prin acordarea asistenței inițiativelor care vin să soluționeze o problemă socială, să creeze noi locuri de muncă și oportunități de integrare socială și profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile. Granturile sunt acordate de Uniunea Europeană, prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” își propune sprijinirea inițiativelor și organizațiilor societății civile în promovarea antreprenoriatului social în regiunile-cheie Cahul și Ungheni, prin susținerea implementării ideilor inovative și creării noilor locuri de muncă, fapt care va contribui ulterior la bunăstarea populației și a comunităților.

Cele patru entități, care vor fi selectate din raioanele Cahul și Ungheni, vor beneficia de asistență financiară de  până la 20 de mii de euro per proiect, venind și cu o contribuție proprie de cel puţin 5% din valoarea totală a propunerii. Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii.

You May Have Missed