Publicația Periodică „Gazeta de Sud„ a fost înregistrată la Camera Înregistrării de Stat pe data de 2 noiembrie 1996, fiind unul din primele ziare independente de nivel local.
Apare în format A3, volum 16 pagini, exclusiv în limba română, cu un tiraj de 10.000 de exemplare lunar, în baza de abonamente. Este o publicație regională difuzată în 7 raioane din regiunea de sud a Republicii Moldova (Cimișlia, Basarabeasca, Leova, Cahul, Căușeni, Ștefan Vodă, Cantemir), având reporteri în toate raioanele menționate mai sus.
În paginile ziarului sunt inserate materiale care abordează diferite probleme și tematici: politică, social, economic, cultural, sănătate, sport, divertisment. Este publicația care are în vizorul său activitatea autorităților publice locale, cât de corect și transparent se iau deciziile în cadrul acestora, îndeosebi cum sunt cheltuiți banii publici. Promovăm valorile democratice, pentru a-i ilumina pe cetățenii din mediul rural, familiarizându-i prin materialele inserate cu drepturile lor fundamentale, cu oportunitățile de a participa la luarea deciziilor care-i privesc în mod direct etc.

Fondator: Vladimir Javgureanu
Redactor-șef: Natalia Hadârcă
Echipa redacțională: Ion Ciumeică, Constantin Celac, Ion Domenco, Daniel Aramă, Sorina Rementova, Petru Dinu. 

Cimişlia
str. Decebal, 11, etajul 2
tel/fax: 024122996, mob. 069109183;
e-mail:javgureanu@mail.ru

Cahul
str. Bogdan-Petriceicu Haşdeu,9, g/l, or. Cahul RM
tel./fax: 029929948, mob. 079970295;
e-mail: javgureanu@mail.ru