300 de concentratoare de oxigen donate spitalelor din Moldova

300 de concentratoare de oxigen donate spitalelor din Moldova

Astăzi,15 aprilie, 300 de concentratoare de oxigen, care vor ajuta la tratarea și reabilitarea pacienților cu forme medii și grave de COVID-19, au fost donate de Guvernul Federal al Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății sistemului de sănătate din Republica Moldova.

„Donația de astăzi înseamnă mai multe vieți salvate. Aceasta va contribui la tratarea a cât mai multor pacienți. Organizația Mondială a Sănătății și Germania au un parteneriat durabil la nivel mondial, în care Germania contribuie la coordonarea activităților în domenii precum situații de urgență, pregătire și răspuns, rezistența antimicrobiană, acoperirea universală cu servicii medicale și consolidarea sistemelor de sănătate. Germania a contribuit esențial la gestionarea pandemiei, precum și la dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19.” – a menționat, în cadrul evenimentului, Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova.

În acest sens, un mesaj de recunoștință a adresat și Președintele țării, Maia Sandu, într-o postare pe Facebook- „Suntem recunoscători Germaniei și OMS pentru ajutorul generos oferit sistemului de sănătate din țara noastră, pus la grea încercare de pandemie. Germania este și o susținătoare importantă a platformei COVAX, prin intermediul căreia Moldova primește o cantitate semnificativă de vaccinuri. Mulțumim pentru sprijin și solidaritate!
Îndemnăm toți cetățenii să respecte în continuare măsurile de protecție: să purtăm mască, să spălăm și dezinfectăm mâinile, să păstrăm distanța socială, și să ne vaccinăm când ne vine rândul. Împreună oprim pandemia.”

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed