Străzile din Talmaza, Ștefan Vodă au fost iluminate cu sprijinul SUA

Străzile din Talmaza, Ștefan Vodă au fost iluminate cu sprijinul SUA

Circa şase mii de locuitori ai satului Talmaza din raionul Ştefan Vodă vor beneficia de sistem extins de iluminat public stradal, pe o porțiune de 12,2 km, în mai multe cartiere din localitate. Proiectul este în valoare de 78 de mii de dolari, dintre care circa 48 de mii a fost investiția Guvernului Statelor Unite, prin proiectul Comunitatea Mea, transmite MOLDPRES.

”Mă bucur că lumina a ajuns și pe străzile din această parte a localității. Problema iluminatului public a fost pusă drept prioritate și trebuia rezolvată, pentru ca femeile, copiii şi persoanele în etate să se simtă în siguranță pe străzile din sat”, a menționat primarul de Talmaza, Eugen Prutean.

La rândul său, Scott Hocklander, şeful Misiunii Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) în Moldova, a apreciat înalt colaborarea dintre autorităţile locale și cetățeni. „Suntem încântați de ospitalitatea, dorința, efortul oamenilor și autorităților publice locale de a-și păstra tradițiile, de a îmbunătăți serviciile publice și de a pune în valoare potențialul turistic deosebit al localității”, a spus şeful USAID în ţara noastră.

Guvernul Statelor Unite, prin intermediul Agenției USAID și Programului Comunitatea Mea, implementat de IREX, susține 92 de localităţi din întreaga țară cu scopul de a eficientiza guvernarea locală și implementa proiecte de infrastructură, care îmbunătățesc serviciile publice, cum ar fi drumuri și trotuare, iluminat stradal, clădiri publice, școli, grădinițe, case de cultură etc.

Foto: IREX

You May Have Missed