Tineri din Tudora, Ștefan Vodă, la o Școală privind reducerea bullying-ului și Advocacy

Tineri din Tudora, Ștefan Vodă, la o Școală privind reducerea bullying-ului și Advocacy

Timp de trei zile, 20 de adolescenți și tineri din satul Tudora, raionul Ștefan Vodă, au participat la Școala de toamnă în domeniul reducerii bullying-ului și în Advocacy, se menționează în pagina electronică a Keystone Moldova.

O parte dintre ei sunt membri ai trupei de teatru Alternativ din localitate, care de mai mulți ani susține reprezentații de Teatru Forum pentru a reduce bullying-ul.
În cadrul activității, tinerii au învățat ce este Advocacy, care sunt activitățile de Advocacy și ce înseamnă o campanie de Advocacy. Ei au identificat ce activități de Advocacy ar putea face pentru a reduce fenomenul de bullying din școala și comunitatea lor. Au propus diverse activități, 10 la număr, pentru a fi desfășurate atât în școală, cât și în grădiniță, în Casa de cultură, în comunitate. Patru dintre aceste activități au fost planificate și se vor desfășura în perioada următoare.
Tot în cadrul Școlii de toamnă, tinerii au planificat și schițat o campanie în social media pentru a crește gradul de conștientizare în privința bullying-ului și cyberbullying-ului:
• Am colaborat foarte bine în grup, am avut oportunitatea de a mă dezvolta și am creat o campanie în social media.
• Mi-au plăcut jocurile și activitățile pe care le-am făcut afară, dar și cele din interior. Am depistat problemele de la noi din comunitate. Mi-au plăcut hash-tag-urile pe care le-am găsit pentru campania media.
• Mi-au plăcut cel mai mult jocurile în care trebuia să colaborăm, să ne împărtășim cu ideile. Cred că am avut idei bune și am creat o campanie bună.
Sunt doar câteva din destăinuirile făcute de tinerii care au participat la activitățile organizate.
Campania se va desfășura în lunile noiembrie–decembrie și va conține diverse materiale informative și de sensibilizare a opiniei publice.
Tinerii au conștientizat că trolling-ul este o problemă gravă în mediul școlar și mulți dintre ei au întâmpinat această problemă. De aceea, campania media va conține și informații despre trolling și cum poate fi evitat.

Ion Ciumeică

You May Have Missed