Cupa Moldovei la fotbal pentru amatori

Cupa Moldovei la fotbal pentru amatori

În această vară, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a dat startul ediției ordinare, 2021-2022, a Cupei țării noastre pentru fotbaliștii amatori.

La competiție participă peste 30 de reprezentative ale asociațiilor teritoriale de specialitate – membre ale FMF, care au fost repartizate în opt grupe georgafice, ele urmând să dispute, după sistemul fiecare cu fiecare, câte două meciuri – unul acasă și altul în deplasare, acestea fiind programate până în toamna anului curent.
Cele mai bune două formații din fiecare grupă vor obține dreptul de a continua lupta pentru trofeul onorific pus în joc.
Pe parcursul lunilor iunie și iulie, au avut loc mai multe meciuri. Iată care este situația la ora actuală în cele patru grupe în care au fost incluse selecționatele din regiunea de sud a Republicii Moldova.
Grupa A
Cinci echipe fac parte din această grupă, printre ele numnărându-se și cele ale asociațiilor raionale de fotbal Căușeni și Ștefan Vodă.
Fiecare dintre cele două formații au susținuit câte un meci. Astfel, fotbaliștii din raionul Ștefan Vodă au reușit o remiză (2:2) în partida jucată în municipiul Tiraspol cu reprezentativa Asociației Regionale de Fotbal din Transnistria.
Sportivii din raionul Căușeni s-au întâlnit, pe stadionul din localitatea Ciobruciu, cu echipa similară din raionul Slobozia și au suferit o înfrângere usturătoare, cu scorul de 1:5.
Următoarle meciuri în această grupă sunt programate pentru data de 8 august anul curent.
Grupa B
În grupa în cauză au fost incluse patru echipe. După disputarea primelor două etape, clasamentul este condus de către selecționatele raioanelor Ialoveni și Cimișlia, care au acumulat, fiecare, câte șase puncte din tot atâtea posibile.
Aceasta s-a întâmplat după ce fotbaliștii de la Ialoveni și de la Cimișlia, rând pe rând, au învins formațiile altor două raioane – Anenii Noi și Criuleni.
Aici partidele vor continua pe data de 12 septembrie 2021, când liderii se vor duela între ei, iar codașele vor susține o partidă între ele.
După cum a declarat Victor Stînă, președintele Asociației raionale de fotbal Cimișlia, scopul propus de această selecționată este calificarea în faza următoare a întrecerilor.
Grupa E
Și în această grupă s-au regăsit patru reprezentative. Până în prezent, fiecare dintre ele a susținut câte un meci.
Un scor fluviu a fost înregistrat în municipiul Cahul, unde formația din acest raion a surclasat lotul venit din orașul Vulcănești. Scor final – 8:2 în favoarea gazdelor.
Într-o altă întâlnire, selecționata raionului Taraclia a învins, relativ ușor, cu 3:0, lotul Asociației raionale de fotbal Ceadâr-Lunga.
Grupa F
Ultima grupă este compusă din trei formații, fiecare duntre ele jucând până acum de două ori.
În fruntea clasamentului, cu patru puncte la activ din șase posibile, se află echipa raionului Cantemir, care a câștigat, fără drept de apel, în orașul Leova, partida cu sportivii din localitate, cu scorul de 3:0, iar în meciul susținut pe stadionul din satul Sadaclia, cu reprezentativa raionului Basarabeasca, a fost consemnată o egalitate – 2:2.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed