Cinci beneficii ale consumului de piersici sau de ce e bine să mâncăm piersici

Cinci beneficii ale consumului de piersici sau de ce e bine să mâncăm piersici

Cinci beneficii ale consumului de piersici – asta ne prezintă blogul secretelegospodinei.com. Iulie este luna în care piersicile sunt nelipsite din meniul zilnic. Consumate în stare proaspătă, acestea aduc în organism un aport important de vitamine și minerale.

Piersicile conțin 87 % apă, fiind ideale pentru hidratare. În plus, pot fi consumate cu încredere în curele de slăbire, deoarece 100 de grame conține doar 43 de calorii.

100 g piersici conțin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g carbohidrați, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos¬for , 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.

Ajută digestia
Piersicile conțin fibre, care ajută la o digestie mai bună, echilibrând tranzitul intestinal. De asemenea, consumând piersici, scapi de constipație și de toxinele din organism, datorită conținutului ridicat de potasiu.

Combat îmbătrânirea pielii
Piersicile conțin zeaxantină și luteină, care au efecte anti-inflamatorii asupra deteriorării celulelor pielii. Vitamina C din piersici, te ajută să ai o piele elastică și fermă, deoarece ține departe radicalii liberi.

Protejează sistemul nervos
Piersicile au un conținut ridicat de magneziu, care ajută la păstrarea echilibrului sistemului nervos și vitamina B, responsabilă pentru starea de fericire. Astfel, pentru a preveni anxietatea și stresul, e nevoie să consumi piersici.

Combat cancerul
Consumând piersici, devii mai protejat/ă împotriva cancerului. Acestea conțin compuși fenolici și carotenoizi, care au rolul de a lupta cu celulele cancerogene.

Tratează reumatismul
Dacă suferi de gută sau reumatism, consumă cât mai multe piersici.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed