Memorialul „Corneliu Roșca” la jocul de dame a ajuns la cea de a VII-a ediție

Memorialul „Corneliu Roșca” la jocul de dame a ajuns la cea de a VII-a ediție

În data de 25 iulie curent, în Casa de cultură din orașul Cimișlia a fost organizată cea dea VII-a ediție a Turneului Republican la Jocul de Dame, în memoria lui Corneliu Roșca, matematician de excepție și mare pasionat al acestei probe sportive, căruia participanții la competiții i-au cinstit memoria printr-un moment de reculegere.

Turneul s-a desfășurat la două categorii de vârstă: juniori și seniori, după sistemul circular, fiecare cu fiecare.
După cum ne-a informat Victor Stână, specialist principal în Secția cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Raional Cimișlia, se cere menționat în mod special faptul că la întrecerile actuale și-au anunțat participarea sportivi din raioanele Criuleni, Soroca, Strășeni, Ialoveni, Șoldănești, dar și din localități ale acestei unități teritorial-administrative: Satul Nou, Cimișlia, Topala.
Partidele au decurs destul de interesant, sportivii demonstrând o bună pregătire și o mare poftă de joc.
La copii, surpriza cea mare a fost produsă de către unica fată participantă la turneu – Andreea Brăguță, elevă la Gimnaziul „Tudor Strișcă“ din localitatea Satul Nou, care a devenit învingătoare.
În genere trebuie de spus că discipolii lui Anatolie Căinăreanu, profesor de educație fizică în această comunitate, au fost la înălțime, cucerind întregul podium de premiere.
Astfel, pe locul doi s-a situat Ion Verdeș, iar locul trei a fost ocupat de către Rodion Ciobanu, ambii adolescenți învățând la Gimnaziul „Tudor Strișcă“ de la Satul Nou.

La persoanele adulte, titlul suprem de câștigător al Turneului Republican a fost cucerit de Afanasie Varzari din raionul Criuleni.
Vicecampion a devenit Ion Barbăscumpă de la Șoldănești. Iar locurile III și IV au fost împărțite de către Alexei Braguță (Soroca) și Ion Leca (satul Oxentea, raionul Dubăsari).
Printre sportivii locali, cele mai multe puncte au acumulat: Eremei Lavric din orașul Cimișlia, Anatolie Căinăreanu de la Satul Nou și Ion Antoceanu din satul Topala.
Învingătorii au beneficiat de diplome de gradele respective, distincții personalizate și premii bănești.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed