Popularitatea Memorialului „Dumitru Moraru” la șah, în creștere

Popularitatea Memorialului „Dumitru Moraru” la șah, în creștere

Turneul la șah în memoria unui mare amator al acestei probe sportive, care a fost regretatul Dumitru Moraru, locuitor al orașului Cimișlia, se bucură de o mare popularitate ori de câte ori este organizat de către autoritățile publice locale.

Nu a fost o excepție nici ediția din anul curent a competițiilor în cauză, care s-a desfășurat în incinta Casei de cultură și la care au participat 40 de sportivi de diferite vârste, începând de la copii și terminând cu persoane în etate.
Primarul de Cimișlia, Sergiu Andronachi, prezent la deschiderea întrecerilor, a menționat: „Ne bucurăm ca avem atât de mulți tineri și adulți implicați, dornici de a participa și a lupta pentru premiile puse în joc”.
Autoritățile publice locale organizează astfel de activități sportive pentru susținerea jucătorilor de șah, pentru dezvoltarea acestei probe și pentru petrecerea timpului liber cât mai bine și cu folos pentru multă lume.


După o serie de dispute interesante, învingători au fost declarați:
Categoria de vârstă până la 12 ani (masculin): locul întâi – Boris Calinici; locul doi – Richard Oleinic; locul trei – Daniel Nica.
Categoria de vârstă 12-17 ani (masculin): locul întâi – Vlad Găină; locul doi – Sergiu Suhan; locul trei –Artiom Rotaru.
Categoria de vârstă 12-17 ani (feminin): locul întâi – Olga Calinici; locul doi – Andriana Graur; locul trei – Iunia Cojocaru.
Categoria de vârstă de peste 18 ani: locul întâi – Vitalie Cușnir; locul doi – Ion Antocianu: locul trei – Valentin Chiriac.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed