CahulSocial

Uniunea Europeană și PNUD au lansat un apel de granturi pentru clusterele din Cahul și Ungheni

Uniunea Europeană va oferi 800 de mii de euro pentru opt entități din regiunile Cahul și Ungheni, care vor susține inițiative de clusterizare. Granturile sunt acordate de Uniunea Europeană, prin intermediul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), iar termenul-limită de depunere a dosarelor este 8 august curent, transmite MOLDPRES.  

Potrivit PNUD, scopul asistenței nerambursabile constă în promovarea și sprijinirea spiritului de cooperare în rândul companiilor din zonele urbane şi rurale, prin susținerea ideilor inovative și crearea noilor locuri de muncă. „Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” își propune să susțină și să îmbunătățească afacerile din Cahul și Ungheni, să stimuleze companiile existente pentru cooperare în baza lanțurilor valorice sub formă de cluster și să încurajeze posibilități de investiții în regiune”, indică PNUD.

Până la opt entități necomerciale înregistrate și active în unul din raioanele Cahul sau Ungheni, selectate în cadrul apelului de granturi, vor beneficia de asistență financiară care nu va depăși o sută de mii de euro per proiect, venind și cu o contribuție proprie de cel puţin 10% din valoarea totală a propunerii. Asistența financiară va fi alocată pentru achiziționarea de echipamente, bunuri, lucrări și servicii pentru accelerarea și dezvoltarea clusterelor existente din zonele urbane și rurale.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Foto: PNUD