Raionul Cimişlia va găzdui în septembrie Festivalul Național al Strugurelui

Raionul Cimişlia va găzdui în septembrie Festivalul Național al Strugurelui

Festivalul Național al Strugurelui se va desfășura în anul curent la Cimişlia, pe data de 18 septembrie. În acest context, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut loc prima ședință organizatorică, transmite MOLDPRES.

„Acest eveniment dedicat viticultorilor, devenit deja tradițional, va spori promovarea sectorului producerii soiurilor de struguri pentru masă din Republica Moldova. De asemenea, va contribui la creșterea competitivității producătorilor autohtoni pentru valorificarea pieței interne și externe de desfacere a strugurilor”, a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

În opinia oficialului, festivalul este un bun prilej și pentru a promova producătorii de material săditor, de a realiza schimb de experiență între reprezentanții sectorului, de a identifica perspectivele de comercializare a strugurilor și exportul acestora peste hotare. „Este necesar să fortificăm acest sector, de aceea așteptăm cât mai mulți viticultori și exportatori, agenți economici interesați, asociații de producători și exportatori, reprezentanți mass-media”, a menţionat Gherciu.

Festivalul este organizat de Consiliul raional Cimişlia, ministerul de resort, cu participarea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului. Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului vor avea loc mai multe concursuri, degustări de struguri, expoziții, inclusiv ale meșterilor populari.