Încheierea maratonului olimpic

Încheierea maratonului olimpic

Direcția cultură, tineret, sport și turism din cadrul Consiliului Raional Cimișlia a desfășurat, duminica precedentă, sărbătoarea sportiva „Starturi Olimpice-2022”, dedicată încheierii Maratonului Olimpic în această unitate administrative-teritorială.

La eveniment au participat 14 echipe sportive din diferite sate/comune ale raionului în cauză.
Programul întrecerilor a fost compus din mai multe probe.
Astfel, printre eroii sărbătorii sportive s-au numărat I. Ignat din localitatea Batîr și N. Cecati din orașul Cimișlia, care au fost cei mai puternici la armwrestling.


La ridicarea greutăților pe podiumul de premiere au urcat: S. Colodrivschii din centrul raional (locul I); I. Vacarciuc din comuna Lipoveni (locul II) și A. Cecati din orașul Cimislia (locul III).
Premiul „Cocoșul Viu” a fost cucerit de S. Mavrodin, la fel din orașul Cimișlia, locul secund revenindu-i lui I. Livițchi din satul Coștangalia.
La lupta națională “Trânta” între seniori, titlul de campion și premiul „Berbecul Viu”, au fost obținute de către Ș. Cibotaru din centrul raional.


În cadrul turneului de fotbal s-au evidențiat: locul I – formația satului Gura Galbenei, locul II – echipa comunei Lipoveni, locul III – reprezentativa comunei Porumbrei. Cei mai buni jucători de fotbal au fost desemnați: portarul V. Chiciorman de la Gura Galbenei; apărătorul P. Darie de la Porumbrei; mijlocașul D. Petrache de la Lipoveni și atacantul V. Ciornîi de la Gura Galbenei.
La ceremonia festivă de încheiere a bilunarului olimpic din raionul Cimișlia, tuturor învingătorilor le-au fost înmânate diplome de gradele respective, premii bănești, figurine personalizate și tricouri olimpice.

Victor STÎNĂ,
specialist principal în Direcția cultură, tineret, sport și turism a Consiliului Raional Cimișlia

Fotografii: Ion JALBĂ

You May Have Missed