Preţul la energia electrică va rămâne neschimbat în următoarele două luni

Preţul la energia electrică va rămâne neschimbat în următoarele două luni

Preţul la energia electrică va rămâne neschimbat în lunile iulie și august curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

Oficialul a prezentat ultimele decizii privind situația livrărilor de energie electrică pentru următoarele două luni. „Pentru 70% din consumul pe ţară a fost încheiat un contract cu MGRES pentru 2 luni: iulie şi august, la preţul de 59.9 $/MWh. Totodată, pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu AtomEnergo (companie de stat ucraineană), pentru luna iulie, la prețul de 77 USD/MWh. Costul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh”, a scris Andrei Spînu pe o rețea de socializare.

După ce licitaţia organizată de compania statului Energocom pentru achiziția energiei electrice a fost anulată, pentru luna mai Energocom a negociat cu Centrala termoelectrică de la Cuciurgan un nou contract privind livrarea energiei electrice, doar pentru o lună. Ulterior, Comisia Situații Excepționale a dispus ca Energocom să cumpere și pentru lunile iunie, iulie și august energie electrică în baza negocierilor directe. Astfel, furnizorii încheie cu Energocom contracte bilaterale pentru asigurarea cantităților de energie electrică necesară, iar în cazul modificării tarifelor, sunt semnate acorduri adiționale.

You May Have Missed