Moldova a mai primit un lot cu 48.000 de vaccinuri anti-COVID prin COVAX

Moldova a mai primit un lot cu 48.000 de vaccinuri anti-COVID prin COVAX

Republica Moldova a mai primit un lot de vaccinuri AstraZeneca, donație oferită de COVAX. Cele 48.000 de vaccinuri anti-COVID au ajuns astăzi și vor contribui la campania națională de vaccinare, transmite Știri.md.

Lotul actual va aduce numărul de doze primite de Moldova prin COVAX în primul trimestru al anului 2021 la 86.970. Livrările COVAX vor continua în lunile și săptămânile următoare, cu peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech care vor fi expediate până la sfârșitul lunii iunie.

Platforma COVAX a lansat recent și un mecanism de partajare a costurilor, prin care Republica Moldova va procura peste 2 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, la prețuri avantajoase. Mecanismul de partajare a costurilor facilitează în continuare accesul echitabil la vaccin, în plus față de dozele care vor fi furnizate gratuit pentru 20% din populația țării, pentru a crește acoperirea populației cu vaccin COVID-19.

„Suntem foarte recunoscători pentru aceste donații – ele ne permit să continuăm procesul de vaccinare și să trecem la următoarele etape – oameni în vârstă, profesori, persoane din grupul de risc. Le mulțumim organizațiilor care au făcut posibile aceste donații – GAVI, CEPI, OMS, UNICEF, și țărilor care au contribuit financiar – SUA, Germania, Marea Britanie, Japonia, Canada, tuturor țărilor europene.Contăm pe COVAX și mai departe, inclusiv în ce privește sprijinul pentru a cumpăra vaccinul cât mai repede direct de la producători la un preț mai mic.” – a menținat în acest context Președintele Țării, Maia Sandu, într-o postare pe Facebook.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed