Atragerea investițiilor românești în economia Găgăuziei

Atragerea investițiilor românești în economia Găgăuziei

Bașcanul regiunii găgăuze, Irina Vlah, a avut o întrevedere cu Dan Nițu, președintele Asociației Investitorilor Români în Republica Moldova. În cadrul discuției au fost abordate oportunitățile de plasare a mijloacelor financiare și măsurile capabile să atragă investiții în economia Găgăuziei din partea companiilor românești.

Guvernatoarea autonomiei, scrie deschide.md, a menționat interesul autorităților găgăuze de atragere a investițiilor companiilor multinaționale pentru a contribui la industrializarea regiunii și a făcut referire la experiența deja acumulată în acest sens.
„Avem în Găgăuzia trei platforme industriale, care oferă posibilitatea de a dezvolta activități de producere și procesare industriale, precum și alte activități”, a precizat Irina Vlah.
În luna martie a acestui an, autoritățile Găgăuziei vor prezenta oportunitățile investiționale ale autonomiei în cadrul unui forum cu participarea Asociației Investitorilor Români, a camerelor de comerț și industrie ale Moldovei și României și Agenției de Investiții din Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed