La Cahul s-a desfăşurat o decadă a meseriilor

La Cahul s-a desfăşurat o decadă a meseriilor

„Meseria – brăţară de aur”, acesta a fost genericul unei decade a profesiilor, desfăşurată în mod tradiţional la Cahul, la începutul lunii martie, la Şcoala profesională nr. 1 din localitate.
Circa trei sute de elevi ai instituţiei, scrie ziuadeazi.md, au fost implicați activ în iniţierea și organizarea acestui eveniment. Tinerii şi-au promovat meseriile alese într-un târg desfășurat în incinta şcolii. Totodată, fiecare vizitator a putut să procure din produsele confecționate de elevi, expuse la iarmaroc (haine, bucate, mărfuri de artizanat etc.). De asemenea, în cadrul decadei „Meseria – brăţară de aur” a fost organizată o expoziție a unor astfel de meserii, cum ar fi: controlor produselor alimentare; operator pentru suport tehnic al calculatoarelor; operator introducere, validare și prelucrare a datelor etc.
„În mod tradițional pentru această perioadă, anual, se desfășoară decada meseriilor care presupune activități de evaluare practică și teoretică, ce include un târg al produselor unde elevii își demonstrează abilitățile practice. La decadă au fost invitați și elevi absolvenți ai ciclului gimnazial din satele raionului Cahul, cu scopul ghidării profesionale si al promovării instituției”, a comunicat Oleg Miron, directorul Școlii profesionale nr. 1 din municipiul Cahul.
În Republica Moldova activează aproape 70 de instituţii de învăţământ secundar profesional. Acesta constituie parte integrantă a sistemului educaţional naţional, orientat spre formarea şi dezvoltarea unor abilităţi, competenţe şi a unor aptitudini profesionale specifice instruirii cadrelor de muncitori calificaţi pentru branşele economiei naţionale a ţării.
Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed