Peste 8000 de cărţi din România au ajuns la cititorii din raionul Cahul

Peste 8000 de cărţi din România au ajuns la cititorii din raionul Cahul

Televiziunea Română continuă campania „Cartea care ne Uneşte”, iniţiată în Anul Centenarului Marii Uniri. Jurnaliștii de la Bucureşti, comunică portalul de știri ziuadeazi.md, au donat peste 8000 de cărţi în limba română pentru instituţiile de învăţământ şi bibliotecile din raionul Cahul.

Cărţile colectate de Televiziunea Română au ajuns în această săptămână la destinaţie. Printre primii care s-au bucurat de ele au fost elevii şi profesorii de la Gimnaziul „Dimitrie Cantemir” din satul Tartaul de Salcie. „Bineînţeles, o să lecturăm cu toţii, pentru că avem nevoie. Biblioteca noastră este mică şi avem nevoie de literatură artistică”, a declarat Oxana Jăceva, directoare interimară a acestei instituții de învățământ.
Un lot de cărţi a ajuns şi la Gimnaziul „Vasile Alecsandri” din satul Taraclia de Salcie. „Este foarte utilă, pentru că chiar în timpul lecţiei facem o legătură între bibliotecă, elevi și cărţi. De mult timp, la noi nu s-au schimbat, nu s-au adăugat cărţi în bibliotecă, aceasta fiind cam săracă”, a menționat Elizaveta Mihailiuc, profesoară la instituția educațională în cauză.
Aceeaşi situaţie este şi la biblioteca din comuna Burlacu, raionul Cahul. „Copiii se vor bucura nespus, fiindcă o carte nouă pentru ei este o bogăţie, o valoare mare pentru comunitatea noastră, având un lot de carte atât de impresionant”, a spus Iulia Rotaru, angajată la biblioteca din localitate
Cele peste opt mii de cărţi donate de Televiziunea Română vor ajunge în bibliotecile şi şcolile din 15 localităţi ale raionului Cahul, unde îşi fac studiile aproape 1500 de elevi.
Campania „Cartea care ne uneşte” a fosta lansată de TVR în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul de a colecta cărţi în limba română pentru elevii din Republica Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed