Numărul cazurilor de COVID-19, înregistrate timp de o săptămână, a crescut simțitor la nivel de țară. La Leova, nu a fost testată pozitiv nicio persoană

Numărul cazurilor de COVID-19, înregistrate timp de o săptămână, a crescut simțitor la nivel de țară. La Leova, nu a fost testată pozitiv nicio persoană

În timp ce numărul cazurilor de Covid-19 aproape s-a dublat în ultima săptămână, față de cea anterioară, ajungând de la 251 de cazuri la 465, în unele raioane nu există niciun caz confirmat de Covid-19. Printre ele se numără și Leova, raionul cu peste 44 de mii de locuitori, potrivit ultimului recensământ din 2014.

Săptămâna trecută, pe țară, incidența a constituit 12 cazuri la 100 de mii de locuitori, cu 5 cazuri mai mult decât săptămâna anterioară. Numărul bolnavilor s-a majorat simțitor în Municipiul Chișinău, unde este și cea mai mare incidență – 33 de cazuri la 100 de mii de oameni. Capitala este urmată de Florești – cu 30 de cazuri și Bălți – cu 21 de bolnavi la 100 de mii de locuitori. De cealaltă parte, avem raioane unde de câteva săptămâni bune nu se înregistrează niciun caz de Covid-19. Printre ele este și raionul Leova, La fel, săptămâna trecută nu a fost înregistrat niciun bolnav de Covid-19 în raioanele Ștefan-Vodă, Hâncești, Cimișlia și Basarabeasca.

De la începutul pandemiei, în țara noastră au fost înregistrate 520.130 de cazuri de îmbolnăvire. Dacă e să vorbim despre vaccinarea anti-COVID, Leova este aproape la coada listei teritoriilor. Rata de vaccinare cu prima doză în raion constituie 21 la sută, iar cu ambele doze – 20 la sută. La nivel de țară, acoperirea vaccinală cu schema completă este de 31,15% ceea ce înseamnă 1 milion 65 de mii 932 de persoane care s-au vaccinat.

Autor: Nicoleta Lisevici
Editor: Elena Cucu

You May Have Missed