În sudul țării va fi construit un apeduct magistral Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari

În sudul țării va fi construit un apeduct magistral Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a semnat ieri un contract de achiziționare a serviciilor de elaborare a Studiului de fezabilitate în vederea inițierii implementării proiectului „Apeduct magistral Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari”, transmite MOLDPRES.

Valoarea contractului constituie 510.600,00 lei (peste 25 de mii de euro), antreprenorul angajându-se să execute lucrările de elaborare a studiului în decursul a patru luni.

Proiectul de infrastructură, ce vizează construcția apeductului magistral Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari, a fost depus de către ADR Sud în cadrul Apelului pe listă de selectare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională și acceptat spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), regăsindu-se în Documentul Unic de Program 2022-2024, aprobat de Guvern.

La prima etapă, este preconizată elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru proiectul dat și a documentației de proiectare. În acest scop, pentru anul 2022, prin Decizia Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, s-a decis alocarea din FNDR a patru milioane de lei.

Foto ADR Sud

You May Have Missed