Flux sporit de refugiați ucraineni la granița de sud-est a Republicii Moldova

Flux sporit de refugiați ucraineni la granița de sud-est a Republicii Moldova

Poliția de Frontieră a comunicat, miercuri dimineață, despre prezența unui flux intens în punctele de trecere a graniței moldo-ucrainene Palanca–Maiaki–Udobnoe, Tudora–Starokazacie, Basarabeasca–Serpniovo, pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În celelalte puncte de trecere a frontierei se înregistrează valori minime de trafic.
Timp de 12 ore, polițiștii de frontieră au înregistrat 20245 de traversări ale persoanelor, dintre care un număr de 11486 – pe sensul de intrare în țara noastră. Cele mai multe treceri au fost ale cetățenilor străini – 15884.
Cea mai „activă” frontieră a fost cea cu România – 14314 din totalul de traversări, iar 12101 treceri au fost semnalate în punctele situate la granița moldo-ucraineană.
Perioada mai intensă la frontieră, în care s-a atestat un aflux de călători, a fost între orele 20:00 și 3:00.
Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 13345 de treceri, dintre care 8793 – pe direcția de intrare în Republica Moldova și alte 5552 de treceri la ieșirea din țara noastră. Totodată, trecerile minorilor ucraineni cu vârste de până la 14 ani inclusiv au constituit 5139 de persoane.
Amintim că pe sensul de intrare în Republica Moldova de pe teritoriul Ucrainei se autorizează traversarea frontierei de stat a cetățenilor acestei țări, prin punctele de trecere a frontierei de stat, la prezentarea a cel puțin unuia din actele de identitate:
• pentru minori – certificatul de naștere, actul de identitate național (buletinul/cardul de identitate) ori pașaportul;
• pentru adulți – actul de identitate național (buletinul/cardul de identitate) sau pașaportul.
Poliția de Frontieră a Republicii Moldova roagă călătorii să se informeze doar din surse oficiale!

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed