Donații pentru familii defavorizate

Donații pentru familii defavorizate

Guvernul României a oferit peste 600 de tablete (în valoare totală de 100.000 de euro) copiilor din familii vulnerabile din Republica Moldova.
Zilele trecute, Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid a donat AO „CCF Moldova – copil, comunitate, familie” echipamente electronice (15 tablete), care au fost distribuite, prin intermediul Direcției asistență socială și protecție a familiei Cantemir (DASPF) copiilor din familiile vulnerabile din raion.
După cum a declarat Excelența Sa Anca Corfu, consul general al României la Cahul, tabletele au fost distribuite copiilor din majoritatea raioanelor din Republica Moldova – Cahul (25), Cimișlia și Leova (câte 15), UTA Găgăuzia (25), raioanele de est ale țării -26 ș. a. Criteriile de selectare a beneficiarilor donației sunt următoarele: copii din familii monoparentale, din familii cu trei și mai mulți copii sau din familii care au venituri exclusiv din ajutoare sociale și remitențe.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului de asistență pentru dezvoltare ,,Susținerea procesului de educație în zone defavorizate”. La acesta au mai participat: Livia Marginean, manager de program, Eugen Danilov, asistent social la CCF Moldova, Anatoli Ichim, președintele raionului, Sergiu Butuc, șeful DASPF.
Atât oficialii locali, cât și copiii, au exprimat mulțumiri partenerilor pentru această donație.

Ion DORU

You May Have Missed