Drumul R34: iluminare stradală, stații noi și poduri reparate

Drumul R34: iluminare stradală, stații noi și poduri reparate

Reabilitarea unui sector al drumului R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, care are o lungime de 83 km, va fi încheiată peste un an.

Despre aceasta informează conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), care a monitorizat procesul de reabilitare. Proiectul de construcție a drumului include reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a nouă poduri și a 57 de podețe tubulare, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public și restabilirea iluminatului stradal în localități.
„Am atenționat antreprenorul să pună accent pe lucrările de întreținere a tronsoanelor de drum în reparație și organizarea șantierelor, prin instalarea indicatoarelor de limitare a vitezei, de atenționare a sectoarelor cu denivelări, executarea marcajului temporar, în scopul asigurării siguranței rutiere”, a comunicat pentru un post de televiziune Sergiu Bejan, directorul general interimar al ASD.
Lucrările de reparație a drumului național, ce traversează raioanele Hâncești, Leova și Cantemir, au o valoare totală de peste 56 de milioane de euro, bani acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Contractul semnat cu compania OZKA Inșaat A.S. din Turcia, care reabilitează tronsonul, prevede încheierea integrală a lucrărilor către sfârșitul lunii februarie a anului 2023.

Ion DORU

You May Have Missed