Primarii localităților din lunca Prutului au discutat cu un oficial de la Chișinău despre calitatea drumurilor

Primarii localităților din lunca Prutului au discutat cu un oficial de la Chișinău despre calitatea drumurilor

Săptămâna trecută, a avut loc o întrunire a primarilor satelor din lunca Prutului cu noua conducere a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

În cadrul întrevederii, informează ASD, s-a discutat despre problemele drumurilor naționale R34 (segmentul Chircani – Giurgiulești) și R32 (segmentul Lebedenco – Găvănoasa), care traversează localitățile din raion, despre lucrările de întreținere a acestora, precum și despre posibilele finanțări pentru sectoarele de drum în cauză.
La ședință au fost prezenți 11 primari ai comunităților din lunca râului Prut, care sunt deranjați de traficul camioanelor de mare tonaj ce traversează localitățile lor în drum spre portul Giurgiulești.
Locuitorii din zonă sunt incomodați de zgomotul și vibrațiile din timpul nopții, de fisurile apărute în pereții caselor, dar și îngrijorați pentru siguranța pietonilor.
„Planificăm proiectarea drumului R34 Hânceşti – Leova – Cahul – Giurgiulești în anul 2023. Voi monitoriza activitatea Societății pe Acțiuni „Drumuri – Cahul”, pentru ca pe drumurile din sate să fie efectuate lucrări de întreținere curentă. Ne-am propus drept scop ca toate drumurile regionale care sunt din piatră albă să fie stabilizate cu ciment, pentru ca ulterior să fie acoperite cu asfalt. Vom implementa tot ce ține de competența noastră pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a raionului Cahul”, a comunicat Sergiu Bejan, director general interimar al ASD.
În anul 2022, pentru reparația drumurilor locale, a fost dublată suma alocată în bugetele autorităților locale din încasările de la taxa pentru folosirea drumurilor.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed