Depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu

Depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu

Din suita de manifestări organizate la Cimișlia și consacrate dublei sărbători de la 15 ianuarie curent – Ziua Culturii Națională și aniversarea a 172-a a nașterii lui Mihai Eminescu – a făcut parte și depunerea de flori la bustul poetului din centrul raional.

După un discurs despre dragostea Poetului nepereche față de Patrie, de neam, de natură, de ființa iubită, rostit de către Ion Ciumeică, președintele Fundației Culturale Regionale „Mihai Eminescu”, câțiva elevi de la Liceul teoretic din preajmă, sub îndrumarea Ninei Nenescu, profesoară de limba și literatură română, au declamat mai multe versuri din creația eminesciană.
În continuare, asistența compusă din câteva zeci de oameni (lucrători din sfera culturii și din domeniul învățământului, colaboratori ai Consiliului raional și ai primăriei orașului, reprezentați ai societății civile, copii) au depus flori la postamentul cu chipul în bronz al Poetului Național.
La ceremonie au fost prezenți: Tatiana Aramă și Vadim Torgai, vicepreședinți ai raionului Cimișlia, Gheorghe Netedu, secretarul Consiliului raional, alte persoane oficiale.

Octavian POPESCU

You May Have Missed