Cum se întrețin pe timp de iarnă drumurile în regiunea de sud a țării?

Cum se întrețin pe timp de iarnă drumurile în regiunea de sud a țării?

Răspunsul la această întrebare a căutat să-l afle, zilele trecute, directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Sergiu Bejan.

După cum rezultă dintr-un comunicat de presă, acesta a efectuat o vizită la societățile pe acțiuni “Drumuri” din zona de Sud a Republicii Moldova, pentru a verifica starea utilajului tehnic, asigurarea întreținerii de iarnă și dotarea cu material antiderapant.
În cadrul inspectării, au fost monitorizate companiile de administrare și întreținere a drumurilor, cu care ASD a încheiat contracte de antrepriză, din sectoarele Leova, Cantemir, Cahul și Taraclia.
În urma verificărilor s-a constat că lucrurile nu stau tocmai bine. Au fost depistate probleme ce țin de dotarea tehnică și de starea acesteia.
La fel, s-a descoperit că la sectoarele nominalizate lipsesc depozitele pentru material antiderapant, păstrarea fiind asigurată în încăperi deschise acoperite cu peliculă.
Anumite cantități de material antiderapant (MAD) pentru următoarea perioadă de iarnă aici există. Bunăoară, cel mai mult material de acest fel este la sectorul din Taraclia – 2296 de tone. SA “Drumuri”Cahul dispune de 1135 tone de MAD, întreprinderea similară din Cantemir – de 920 tone. Cea mai redusă cantitate de material antiderapant (220 de tone) a fost atestată la sectorul de la Leova.
ASD mai precizează că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, pentru informarea operativă despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, funcționează serviciul în regim „Non-stop” al Întreprunderii de Stat „Administraţia de Stat a Drumurilor”. Participanții la trafic interesați de informații despre condițiile meteo – rutiere sau pentru solicitarea intervenției operative a tehnicii specializate la deszăpezirea și/sau combaterea poleiului, ghețușului pe drumurile naționale, pot apela la numerele de telefon active: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117. E-mail: [email protected]

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed