Concert de zile mari la Cimișlia

Concert de zile mari la Cimișlia

A treia zi de Crăciun pe stil vechi a adus pe scena Casei de Cultură din orașul Cimișlia Orchestra de Muzică Populară “Folclor”, director artistic și prim-dirijor, maestrul Petre Neamțu, de la Filarmonica de Stat “Serghei Lunchevici” din municipiul Chișinău.

Într-o informație oferită publicului larg de către Direcția Cultură, Tineret, Sport și Turism din cadrul Consiliului Raional Cimișlia se menționează că spectacolul cu genericul ” Bun găsit, gazdă frumoasă ” a făcut parte din planul de activități al Ministerului Culturii din Republica Moldova pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Ca de fiecare dată, pe parcursul unui concert de zile mari, artiștii din Capitala țării au adus în dar spectatorilor melodii alese, culegând aplauze furtunoase și îndelungate.
Timp de aproape două ore în fața celor prezenți au evoluat: interpreții Viorica Moraru, Nicolae Paliț, Valentin Butucel, Diamanta Paterău, Silvia Goncear, Zinaida Bolboceanu, dar și instrumentiștii Vasile Iovu, Sorin Zberea, Nicolae Chiper și Anatol Nunu, pentru ca soliștii Vasile Rusu, originar din orașul Cimișlia, și Valentina Rusu să încununeze cu măiestrie artistică desăvârșită sărbătoarea.
Cea care a moderat spectacolul și a făcut să ne amintim, prin oratoria ei, de nemuritoarele versuri ale regretaților poeți Grigore Vieru și Ion Vatamanu a fost minunata prezentatoare Rusalina Russu.
La final, vicepreședintele raionului Cimișlia, Vadim Torgai, primarul orașului, Sergiu Andronachi, și șefa Direcției Cultură, Tineret, Sport și Turism, Iulia Cojocaru, au adus un omagiu artistului jubiliar Vasile Rusu.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed