Informarea populației din regiunea de sud despre vaccinare

Informarea populației din regiunea de sud despre vaccinare

Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale din țara noastră desfășoară, cu susținerea Organizației Mondiale a Sănătății, UNICEF Moldova și a altor parteneri de dezvoltare, seminare de instruire privind comunicarea și informarea populației despre vaccinarea împotriva Covid-19.

Marți, 22 iunie 2021, un astfel de seminar a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Raional Cahul. La acesta au fost prezenți reprezentanți ai autorităților publice locale, ai instituțiilor medicale, ai centrelor de sănătate, ai școlilor și grădinițelor, alte persoane interesate nu numai din această unitate teritorial-administrativă, ci și din alte două raioane vecine – Cantemir și Taraclia.
Ordinea de zi a cuprins examinarea următoarelor chestiuni:
Vaccinarea împotriva Covid-19 (cifre și informații despre acest proces la nivel național și local).
Informarea corectă despre vaccinarea împotriva Covid-19 (tehnici, instrumente și materiale disponibile).
Elemente tactice de comunicare cu media și publicul larg (identificarea grupurilor țintă, a subiectelor de criză, analiza canalelor de comunicare, lansarea mesajelor, evoluția publică).
În fața audienței au vorbit: Vladimir Calmîc, vicepreședinte al raionului Cahul, Denis Cernelea, secretar de stat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Cristian Saulea, specialist în comunicare.
Seminarul a fost organizat în cadrul Inițiativei Uniunii Europene „Solidari pentru Sănătate”

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed