Administrația publicăCimişlia

Agenția de Dezvoltare Regională Sud are o nouă directoare

Olga Gorban este noua directoare a Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud. Aceasta a fost prezentată colectivului de către Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova, comunică provincial.md.

„Vă adresez felicitări și vă doresc să înregistrați succese remarcabile prin atingerea scopurilor propuse și să aduceți o contribuție substanțială în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională, precum și în procesul managerial al instituției”, a declarat ministrul.
La rândul său, Olga Gorban a mulțumit pentru încrederea acordată și a spus că va depune tot efortul ca instituția să activeze în beneficiul cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Sud, obținând rezultate palpabile în vederea realizării eficiente a priorităților și obiectivelor politicii naționale de dezvoltare regională.
„Împreună cu echipa, a spus noua șefă desemnată în funcție, vom munci mult, cu abnegație și dăruire pentru oameni și sperăm să obținem rezultate frumoase în ceea ce privește dezvoltarea regiunii. Regionalizarea, cooperarea și atragerea investițiilor vor fi punctele principale pe care ne vom baza activitatea. Sperăm să implementăm cât mai multe proiecte în Regiunea de Dezvoltare Sud, într-un mod transparent și echitabil, astfel încât acestea să impulsioneze realmente dezvoltarea social-economică a celor opt raioane, făcând ca regiunea să devină una mai atractivă pentru localnici și investitori și mai competitivă”.
Olga Gorban a fost aleasă în funcția de directoare a ADR Sud în baza unui concurs, pentru o perioadă de patru ani. Concursul a fost organizat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.
Olga Gorban are 46 de ani și este licențiată în economie. A absolvit Academia de Studii Economice din Moldova, specialitatea Management, și a activat mulți ani în calitate de șef al Direcției finanțe în cadrul Consiliului Raional Cimișlia. Este magistru în economie, absolvind în acest sens Academia de Administrare Publică a Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ