Codru Cârpești este deținătoarea cupei raionului Cantemir la fotbal

Codru Cârpești este deținătoarea cupei raionului Cantemir la fotbal

După o pauză cauzată de pandemia de Covid-19, 18 echipe de amatori din localitățile raionului Cantemir s-au confruntat, în perioada 29 mai – 6 iunie curent, pe gazonul verde în cadrul Campionatului raional de minifotbal.

Potrivit Svetlanei Petreanu, specialist principal în aparatul președintelui raionului, fotbaliștii din satele Cârpești (două echipe), Cania, Lărguța, Cociulia, Pleșeni, Sadâc, Stoianovca, Toceni, Vișniovca, Baimaclia, Tartaul, Lingura, Coștangalia, Gotești, Ciobalaccia, orașul Cantemir și Inspectoratul de Poliție (IP) Cantemir au demonstrat o bună pregătire fizică, o prestație sportivă pe potriva așteptărilor microbiștilor.
Meciurile s-au disputat conform orarului stabilit, pe terenurile de fotbal cu gazon artificial din Cârpești, Coștangalia și Stoianovca. Cel mai bine s-a prezentat echipa Codru Cârpești, care a acumulat cele mai multe puncte, cucerind Cupa transmisibilă, Diploma de gradul I și un premiu bănesc. Aceasta este urmată de sportivii din Cania (locul II), iar pe locul III s-a clasat FC Vișniovca. Cele două echipe din urmă au obținut Diplome de gradul II și, respectiv, III, dar și premii bănești.
Este de menționat suportul considerabil la organizarea și desfășurarea campionatului din partea autorităților publice locale, care au asigurat echipele cu echipament sportiv, amenajarea tehnică a terenurilor, suportând și cheltuielile de transport tur-retur (la acest capitol remarcându-se, îndeosebi, primarul de Cârpești, Ion Bâzu); al Asociației raionale de fotbal, care a asigurat arbitrajul competițiilor; al IP Cantemir, care și-a asumat responsabilitatea pentru menținerea ordinii publice pe parcursul confruntărilor pe gazon; al Centrelor de Sănătate din teritoriu, care au detașat la fiece meci câte un lucrător medical pentru trierea, termometria și acordarea primului ajutor medical în caz de necesitate.

Ion DORU

You May Have Missed