foto: esp.md
SănătateSocial

Peste 4000 de cetățeni vaccinați împotriva COVID-19 la Maratonul universitar de imunizare „De la student la student”

La Maratonul universitar de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în 54 de ore, au fost imunizați 4068 de cetățeni, dintre care 2500 cu Pfizer, 1188 cu AstraZeneca și 380 cu Sinopharm. Prin această acțiune, care s-a desfășurat în perioada 21-23 mai, în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Universitatea și-a propus, inițial, să vaccineze cât mai mulți tineri și profesori, pentru a putea relua procesul didactic de la 1 septembrie, cu prezența fizică în clase și aule. Totuși, dreptul de a se vaccina l-au avut toți cetățenii cu vârsta mai mare de 18 ani, deoarece, în ajunul evenimentului, a fost anunțată lansarea etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19, transmite usmf.md.

Organizatorii reamintesc că USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză) în perioada 11-13 iunie – cu vaccinul Sinopharm și Pfizer și la 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

Acțiunea a fost organizată în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

Citește mai mult despre acțiune aici.

Nicoleta Lisevici