foto: sputnik.md
ECOLOGIEEducațieOportunitățiȘtiri pe scurt

Concurs: Realizează un eseu despre poluarea Mării Negre și câștigă 1000 euro

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță despre lansarea unei competiții regionale de eseuri pentru tineri cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, din cele 13 state membre ale OCEMN. Competiția este intitulată „Salvăm Marea noastră: noi modalități de reducere a poluării Mării Negre”, organizată de Organizația de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN) împreună cu Centrul Internațional pentru Studii la Marea Neagră (ICBSS), transmite Știri.md.

Scopul acestei inițiative este de a sensibiliza și motiva tinerii din statele membre ale OCEMN să ia măsuri împotriva poluării marine din Marea Neagră. În afară de promovarea unei culturi a comportamentului ecologic și a conștiinței prietenoase mediului ambiant la grupele de vârstă mai tinere, inițiativa urmărește să motiveze societatea să învețe de la tineri să adopte practici durabile pentru reducerea deșeurilor marine și a poluării marine.

Termen limită de expediere a eseurilor este  30 septembrie 2021. Eseurile pot fi scrise în limbile engleză sau rusă.

Premii:

locul 1 – 1.000 EUR;
locul 2 – 500 EUR;
locul 3 – 300 EUR;
locurile 4-10 – certificate de participare.

Informații suplimentare, disponibile pe site-ul organizatorilor. Detaliile privind procesul de aplicare pot fi găsite AICI.

Nicoleta Lisevici