Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19 (RVC–19)

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19 (RVC–19)

Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat instituirea Registrului de stat de evidență a Vaccinării împotriva COVID–19 (RVC–19). Conform documentului, urmează a fi elaborat un sistem informațional automatizat care va conține informații despre pacienți privind vaccinarea împotriva Covid-19 și vaccinurile administrate, programarea pacienților pentru vaccinare și eliberarea certificatelor de vaccinare. Anunțul a fost făcut public într-o postare pe pagină oficială de Facebook a Guvernului Republicii Moldova.

„Este un lucru absolut necesar pentru țara noastă, mai ales ca suntem în proces de vaccinare. Aprobarea și lansarea acestui proiect de Hotărâre este binevenită în situația în care avem nevoie de un sistem electronic de evidență a cetățenilor care au beneficiat de vaccin, atât pe teritoriul Republicii Moldova, dar trebuie să vedem și cum în mod tehnic includem cetățenii din afara țării noastre.” – comunică reprezentanții Guvernului.

Acces la datele Registrului vor avea angajații MSMPS, ANSP, CNAM, prestatorii de servicii medicale, subdiviziunile de sănătate ale autorităților administrației publice locale, STISC, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Drept administrator al RVC-19 a fost desemnată instituția publică STISC.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed