Consultări regionale cu femeile deputate pe tema: ”De la criză la soluții. Impactul pandemiei asupra educației”

Consultări regionale cu femeile deputate pe tema: ”De la criză la soluții. Impactul pandemiei asupra educației”

Parlamentul Republicii Moldova, cu suportul Platformei de dialog a doamnelor deputate din Legislativul țării, în parteneriat cu UNDP, UNFPA, UNICEF și UN Women, a organizat, în data de 22 martie 2021, al patrulea eveniment regional online, la care au participat femei deputate și alese locale (primare, consiliere rationale, orășenești, comunale și sătești).

Evenimentul, comunică www. raioncimislia.md, a luat în dezbatere subiectul “De la criză la soluții. Impactul pandemiei în domeniul educației”. Iată de ce la întrunire au fost prezente și reprezentante ale comunității educaționale din raionul Cimișlia: Gabriela Garaba, șefă interimară a Direcției Învățământ General; Tatiana Comerzan, manageră a Instituției Publice “Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”; Ludmila Cebotaru, directoare educativă la Instituția Publică “Liceul Teoretic ”Ion Creangă”; Olga Lazu, părinte de elev din orașul Cimișlia; Rodica Matei, manageră a Instituției Publice “Centrul Raional de Creație al Copiilor și Adolescenților”.
Reprezentantele raionului Cimișlia au avut două intervenții în cadrul acestor consultări regionale, venind cu următoarele relatări: Ludmila Cebotaru, directoare educativă la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din oraș, – ”Securitatea copiilor, monitorizarea extra-program și soluții pentru timpul liber în perioada de pandemie” și Rodica Matei, manageră a Centrului Raional de Creație al Copiilor și Adolescenților – ”Constrângeri, riscuri, necesități și lecții învățate în perioada pandemică în activitatea instituțiilor extrașcolare”.
Scopul evenimentului a fost de a construi un dialog efectiv care va contribui la îmbunătățirea cadrului legal în domeniul educației în condițiile existenței COVID-19.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed