Concurs de eseuri pentru elevii claselor IX-XII: ARS ADOLESCENTINA 2021

Concurs de eseuri pentru elevii claselor IX-XII: ARS ADOLESCENTINA 2021

ARS ADOLESCENTINA – 2021 este un concurs pentru elevii din clasele IX-XII care se desfășoară la etapa eseu-comentariu. Perioada de desfășurare a concursului este 01 martie – 20 martie 2021, iar pe 27 martie elevilor le vor fi prezentate totalurile.

Tema etapei este „ ARTIZANII UNIRII PORTRETE ÎN TIMP”. Oganizatorii au stabilit 15 nume de foști deputați ai Sfatului țării, care au votat Unirea: Alexei Mateevici, Ion Pelivan, Ion Inculeț, Pantelimon Halipa. Anton Crihan, Elena Alistar, Ion Buzdugan, Alexandru Marghiloman, Constantin Stere, Daniel Ciugureanu, Gherman Pântea, Mitropolitul Gurie Srosu, Onisifor Ghibu, Ștefan Ciobanu, Vasile Stroiescu. Lista o pot continua elevii, care dețin informația că localitatea lor a dat naștere unei asemenea personalități.

Participanții vor scrie un eseu-comentariu de 3 pagini, mărimea literelor 14, Times New Roman, argumentând selectarea unei personalități din cele enumerate mai sus.

Pentru a te înscrie în concurs, completează o fișa de înscriere, în care se va mmenționa:

  • Numele și prenumele elevului.
  • Vârsta, clasa, Instituția de învățământ
  • Date cu privire la participarea în cadrul altor concursuri la istorie
  • Numele profesorului de istorie
  • De ce ai hotărât să participi la concurs
  • Numărul de telefon

Lucrările vor fi expediate pe adresa electronică: [email protected]. Acest concurs este predestinat pentru elevii pasionați de istorie din clasele a IX-a – a XII-a. Nu se admite participarea a mai mult de 2 elevi de la aceeași instiruție de invățământ. Acest concurs implică activitatea profesorului de istorie și atenția lui pentru gradul de pregătire a elevului. Încălcarea regulamentului se egalează cu invalidarea participării la concurs.

Pentru informații suplimentare despre concurs, elevii o pot contacta pe Zina Izbaș sau pot scrie la adresa electronică- [email protected] .

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed