Elevii din Moldova cer anularea examenelor de Bacalaureat

Elevii din Moldova cer anularea examenelor de Bacalaureat

Pe o platformă online a fost lansată o petiție prin care se solicită anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Până la ora actuală, petiția a fost semnată de peste 10.500 de persoane.

„Vreau sa va îndemn sa încercam impreuna, noi elevii ce nu vedem niciun efect de la o astfel de învățătură online, să încercam și noi sa fim eliberați de la testul ce ne poate strica toate străduințele ce au fost depuse în acești 12 ani de învățământ, doar din cauza unui an de pandemie, ce  ne obligă să facem chip că învățam și înțelegem ceva.” – a menționat autoarea petiției.

Amintim că Ministerul Educației a anunțat că în acest an desfășurarea bacalaureatului va fi posibilă, orarul fiind deja stabilit.

Anul trecut, din cauza condițiilor de pandemie, elevii nu au susținut examenele de BAC. Aceștia au primit diplomele fără a scrie teste. Notele pentru examene au reprezentat media aritmetică a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII. Tot în 2020, fără a susține examene, și-au luat diplomele și elevii restanțieri din anii trecuți.

Puteți citi întregul mesaj al petiției aici.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed