Administrația publicăCantemir

Un fost şi actuali funcţionari ai primăriei Goteşti, raionul Cantemir, cercetaţi penal pentru acte de corupţie

Un primar, un fost primar şi un consilier ai primăriei comunei Goteşti  din  raionul  Cantemir  au ajuns în vizorul Direcţiei generale teritoriale Sud a Centrului  Național Anticorupție  (CNA), după ce au fost denunţaţi că ar fi cerut mită de la reprezentanţii unui agent economic. Bănuiţii ar fi estorcat banii pentru a favoriza o decizie a Consiliului local privind alocarea finanțelor  din buget pentru lucrările de reparaţie, pe care urma să le efectueze agentul economic.

După  cum  informează  CNA,  în fapt, este vorba despre reparaţia unui Centru de tineret din localitate, pentru care Consiliul comunei urma să aloce companiei câştigătoare a licitaţiei în jur de 6 milioane de lei. Pentru a include în ordinea de zi proiectul de decizie, funcţionarii ar fi pretins, în diferite perioade,  echivalentul a 10 la sută din suma totală – bani pe care i-ar fi primit în mai multe tranşe.

Pe acest caz, a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. Cei trei sunt cercetaţi penal şi riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală şi  privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. În prezent, două persoane sunt reţinute, iar alta este cercetată în stare de libertate.

Amintim că  orice persoană se prezumă a fi nevinovată  până  la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupţie, oficiul Sud, conduce urmărirea penală.

Ion  CIUMEICĂ