Locuitorii satului Feștelița vor beneficia de un serviciu de salubritate

Locuitorii satului Feștelița vor beneficia de un serviciu de salubritate

Un nou serviciu comunal de colectare a deșeurilor solide a fost lansat ieri în satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, transmite MOLDPRES.

Crearea serviciului a fost realizată în comun de Primăria Feștelița și locuitorilor satului. „Pentru comunitate acest eveniment este foarte important, pentru că oamenii au așteptat mulți ani să poată beneficia de un serviciu comunal modern, care să-i ajute să gestioneze corect gunoiul din gospodăriile personale și să contribuie la menținerea unui mediu sănătos și curat în localitate”, afirmă primarul de Feşteliţa, Nicolae Tudoreanu.

În cadrul proiectului de îmbunătățire și organizare a serviciilor comunale, Primăria Feștelița a ales să procure cu suportul proiectului MĂ IMPLIC o autospecială multifuncțională. Aceasta va deservi comunitatea nu doar la evacuarea deșeurilor menajere din localitate, dar și la alte lucrări curente necesare: măturarea și deszăpezirea drumurilor, cosirea spațiilor verzi. Este prima achiziție de echipamente și utilaje de interes public, pe care Primăria o realizează în ultimii 30 de ani, potrivit administraţiei locale.

Procurarea echipamentelor pentru îmbunătățirea și organizarea serviciului comunal este realizată cu suportul proiectului “MĂ IMPLIC”, din fondurile Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare şi Cooperare și implementat de SKAT Consulting.

Foto: Primăria Feşteliţa