Câți pași trebuie să faci zilnic ca să nu te îngrăși. Rezultatele surpinzătoare ale unui studiu

Câți pași trebuie să faci zilnic ca să nu te îngrăși. Rezultatele surpinzătoare ale unui studiu

Câți pași trebuie să faci zilnic ca să nu te îngrăși? Iată o întrebare pe care și-o pun tot mai mult oamenii pe măsură ce viețile tuturor au devenit din ce în ce mai lipite de scaun. Beneficiile mersului pe jos sunt arhicunoscute, dar se pare că un anumit număr de pași te ajută enorm să rămăi sănătos. mersul pe jos.

Obezitatea a devenit o problemă majoră în foarte multe țări. Vestea bună e că oamenii de știință au aflat câți pași trebuie să facem zilnic ca să remediem sau să împiedicăm o serie de afecțiuni și probleme de sănătate. Timp de patru ani, cercetătorii  de la National Institutes of Health din Statele Unite au adunat datele a peste 6.000 de participanți care au purtat cel puțin zece ore pe zi dispozitive electronice de monitorizare a activității fizice, relatează CNN.

Vrei să fii mai sănătos? Câți pași trebuie să faci zilnic

După încheierea studiilor, oamenii de știință au concluzionat că persoanele care au mers pe jos în jur de 8.200 de pași, adică aproximativ 6,4 kilometri, au fost mai puțin predispuse să devină obeze sau să sufere de apnee în somn, reflux gastroesofagian și tulburări asociate cu depresia,conform spotmedia. Conform studiului denumit „All of us”, creșterea numărului de pași făcuți zilnic a condus la reducerea cu 50% a incidenței cumulative a obezității la vârsta de 50 de ani.

Mai trebuie spus că subiecții supraponderali și-au redus la jumătate riscul de obezitate când au făcut 11.000 de pași pe zi.

Persoanele care fac 8.200 de pași în fiecare zi vor fi mai sănătoase

Profesorul Dr. Evan Brittain, de la Vanderbilt University Medical Center din Nashville, Statele Unite, coordonatorul studiului publicat de jurnalul științific Nature Medicine, a explicat că există și alte beneficii importante ale mersului pe jos. Acesta a puncat faptul că persoanele care fac cel puțin 8.000 – 9.000 de pași pe zi au șanse mici de a dezvolta diabet și hipertensiune.

La studiul derulat de National Institutes of Health din Statele Unite au participat persoane cu vârste cuprinse între 41 și 67 de ani. Indexul de masă al acestora era cuprins între 24,3 (corespunzător unei greutăți sănătoase), și 32,9 (echivalent cu obezitatea).

click.ro

You May Have Missed