Linia verde pentru informarea populației despre stocurile de lemne

Linia verde pentru informarea populației despre stocurile de lemne

Autoritățile lansează de astăzi linia verde dedicată informării populației despre disponibilitatea stocurilor de lemne. Cetățenii vor putea folosi linia verde și pentru a sesiza autoritățile despre tăieri ilicite sau nereguli în procesul de distribuire a lemnului. Numărul de telefon al liniei verzi este: 080010101.

Iuliana Cantaragiu a menționat că aprovizionarea cu lemne are loc la fel ca în anii precedenți. Pagina web lemne.md este în proces de elaborare. Până va deveni activă, informațiile despre stocuri pot fi accesate pe site-ul întreprinderii de stat „Moldsilva”.
Decizia privind eliberarea lemnului de foc a fost aprobată de Comisia Situații Excepționale a Republicii Moldova având în vedere necesitatea aprovizionării populației cu lemn de foc pentru perioada rece a anului. Prețurile rămân la nivelul anului trecut: 550-875 de lei per metru ster pentru speciile tari (salcâm, stejar) și 350-475 de lei per metru ster pentru speciile moi. Inițial pentru o gospodărie a fost stabilită o limită de 3 metri steri, însă ulterior aceasta a fost extinsă până la 5 metri steri.

You May Have Missed