La Cazangic a fost extins sistemul de distribuție a gazelor naturale

Unul dintre cele trei noi puncte de reglare-măsurare a gazelor naturale de tip dulap, care au fost recent instalate în localitatea Cazangic din raionul Leova

La Cazangic a fost extins sistemul de distribuție a gazelor naturale

Lucrările de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale în satul Cazangic, raionul Leova, planificate pentru anul curent, au fost finalizate cu succes. După cum comunică serviciul relații publice al Societății pe Acțiuni (SA) „Moldovagaz”, în total au fost instalați peste 3,3 kilometri de conductă de gaze și au fost construite trei puncte de reglare-măsurare a gazelor de tip dulap.

Drept urmare, va fi posibilă conectarea a cel puțin 70 de consumatori noi (gospodării). Totodată, lucrările de extindere se desfășoară în satele Sărăteni și Filipeni din același raion.
Bugetul total actualizat al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 82,87 milioane de lei.
Din suma respectivă, peste 25 de milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 22,94 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”.
Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.
Per total, se vor așeza circa 173 de kilometri de gazoducte, iar lucrările sunt efectuate în 74 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapă, aproximativ 2960, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed