În Moldova a ajuns primul lot de vaccin împotriva COVID-19 oferit cu titlu gratuit de către România

În Moldova a ajuns primul lot de vaccin împotriva COVID-19 oferit cu titlu gratuit de către România

Cele 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite cu titlu gratuit de către România, au fost livrate astăzi Republicii Moldova și au fost deja distribuite Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

La Ceremonia de recepționare a lotului de vaccin au participat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Tatiana Zatîc, Șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în țara noastră, Daniel Ioniță.

Prima etapă de vaccinare prevede imunizarea lucrătorilor medicali din cadrul secțiilor de reanimare și ATI, cât și personalul din cadrul secțiilor spitalicești cu profil COVID-19. Apoi, va fi vaccinat tot personalul medical din instituțiile medicale – transmite Ministerul Sănătății, Muncii și Protecție Socială al Republicii Moldova.

„Sunt bucuros că au sosit primele doze de vaccin împotriva COVID-19 în Republica Moldova, din partea României. Prin acest gest vrem să transmitem mesajul puternic de susținere tuturor cetățenilor, centrat pe valori și principii europene. Credem că doar împreună putem depăși această situație dificilă”, a comunicat Ambasadorul României în țara noastră, Daniel Ioniță.

„Acesta este prima tranșă din cele 200.000 de doze de vaccin din donația generoasă promisă de România pentru cetățenii țării noastre. Mulțumim, România! Mulțumim, Uniunea Europeană!
Împreună oprim pandemia. Vaccinul și respectarea măsurilor de protecție în continuare ne vor ajuta să ieșim din această criză.” – a transmis Președintele Țării, Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Vaccinul AstraZeneca a fost aprobat până în prezent în peste 50 de țări, prima țară fiind Marea Britanie, urmată de UE și India.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed