foto: synevo,md
SocialȘtiri pe scurt

CNESP a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021

Pe fundalul situației alarmante de creștere a numărului cazurilor noi de COVID-19, CNESP a decis ieri, 26 februarie 2021, de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, transmite Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova. Noile decizii sunt :

  1. Instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online.
  2. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.
  3. Se interzice activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor.
  4. Transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică.
  5. Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.
  6. Începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. (Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului.) Cei care nu vor prezenta testul negativ vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.


    Nicoleta Lisevici