Campania de vaccinare în Republica Moldova

Campania de vaccinare în Republica Moldova

Campania națională de vaccinare va avea 3 etape, acestea fiind stabilite în baza disponibilității vaccinurilor anti-COVID-19 în Republica Moldova:

Etapa 1️⃣, disponibilitate foarte limitată a vaccinului (vaccinarea se va efectua la 1-10% din populația totală).

Etapa 2️⃣, pe măsură ce oferta de vaccin crește, dar disponibilitatea rămâne limitată (vaccinarea se va efectua la 11-20% din populația totală a țării).

Etapa 3️⃣, când oferta de vaccin atinge o disponibilitate moderată (vaccinarea se va efectua la 21-50% din populația totală a țării) și vaccinarea altor categorii din populația generală, care nu au fost acoperite anterior.

?Etapa 1 va avea o durată de aproximativ 2 luni și va acoperi vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate al Republicii Moldova, a personalului și a beneficiarilor din cadrul Azilelor și Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată.

?‍⚕️?‍⚕️ Inițial, vor fi vaccinați un număr aproximativ de 7000 persoane care activează în cadrul secțiilor de reanimare și ATI și în cadrul secțiilor spitalicești cu specific de tratament COVID-19. După aceasta, procesul de vaccinare va fi extins pentru aproximativ 53.000 de persoane, care activează în sistemul de sănătate, în următoarea prioritate:

? Personalul din asistența medicală primară.? Personalul din asistența medicală urgentă prespitalicească.? Personalul medical din cadrul asistenței medicale spitalicești.? Personalul din serviciile de diagnostic și laborator.? Personalul din serviciile stomatologice.? Personalul din farmacii.? Personalul din serviciile de dializă, transfuzii și transplant.? Medici rezidenți, elevi și studenți cu profil medical.? Personalul din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.Ulterior, etapa 1 va cuprinde 1.500 de persoane care se numără printre personalul Azilurilor și Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată și 18.450 de beneficiarii ale acestora și următoarele grupuri țintă:? Personalul din cadrul centrelor de plasament cu profil medico-social.? Personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu.? Asistenții sociali comunitari.? Personalul din cadrul instituțiilor balneo-sanatoriale, de reabilitare și recuperare.În total, în prima etapă de vaccinare vor fi vaccinați peste 78.000 persoane.

You May Have Missed