Sărbătoarea de la 27 august la Cimișlia

Sărbătoarea de la 27 august la Cimișlia

Sâmbătă, am marcat 31 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care este cea mai importantă sărbătoare de stat a țării noastre.

La mitingul solemn consacrat Zilei Independenței, organizat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Cimișlia, alături de numeroși locuitori ai urbei, s-au aflat și membrii unei delegații oficiale în frunte cu Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii, județul Cluj, România, precum și ai unei delegații oficiale condusă de Elena Moldoveanu, secretar general al municipiului Câmpina din județul Prahova.
Oaspeții dragi de peste Prut i-au felicitat cordial pe cei prezenți cu prilejul evenimentului.
Aceștia au mulțumit pentru invitație si au anunțat cât de onorați se simt de a fi alături de frați intr-o zi atât de specială pentru Republica Moldova.
Dorin Nicolae Lojigan și Elena Moldoveanu le-au urat tuturor prosperitate, gânduri bune, cer senin și un viitor comun în Uniunea Europeană.

Vorbește primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi


Cu mesaje de felicitare au venit în fața asistenței și Sergiu Andronachi, primar al orașului Cimislia; Tatiana Aramă, vicepreședintă a raionului Cimișlia; Sergiu Prisăcaru, președinte al Asociației Obștești ,,Tiras–Tighina”; Nicolae Cecati, președinte al Asociației Obștești ,,Uniunea Ofițerilor”.
În pauzele dintre discursuri, au răsunat cântece și poezii, au fost interpretate dansuri populare. La sfârșitul mitingului, cei prezenți s-au prins într-o horă de sărbătoare.
Au urmat depuneri de flori la statuia domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt; la obeliscul eroilor de pe Scara Prahovei și la monumentul ostașilor căzuți pe câmpul de luptă în războiul de la Nistru, acum trei decenii.
În aceeași zi, a fost organizată o masă rotundă despre primii ani de renaștere națională în raionul Cimișlia. A avut loc o vizită la Muzeul Raional de Istorie, Etnografie și Artă, unde a fost admirată Expoziția internațională de pictură cu genericul ,, Priveliști cimișliene”.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed