foto: leova.org
LeovaSport

„Principala mea motivație este familia mea – doar datorită ei știu că pot și voi ajunge departe”. Atleta Dimitriana Bezede originară din Filipeni, raionul Leova va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Atleta Dimitriana Bezede originară din s. Filipeni, care a devenit mămică acum jumătate de an, a plecat spre Tokyo, unde va participa la Jocurile Olimpice, proba de aruncare a greutăților. Băiețelul a rămas în grija bunicii, iar sportiva deja îi duce dorul nespus, scrie SHOK.MD, care a discutat cu atleta.
Dimitriana practică acest sport de la 14 ani. Ea va fi a doua oară prezentă la Jocurile Olimpice, după evoluția de la Rio în 2016, când a ocupat locul 35.
„În spatele oricărui succes stă o muncă enormă depusă, iar principala mea motivație este familia mea – doar datorită ei știu că pot și voi ajunge departe”, a declarat Bezede.
Aruncarea greutaților – un sport deloc ușor și o probă destul de grea la JO.
„Trebuie caracter pentru a practica acest sport. Sfatul meu către toți este să facă multă mișcare, deoarece mișcarea înseamnă un mod sănătos de viață.
De-ar fi și o sală bună de forţă, pentru noi aruncătoarele este foarte important ca să avem unde să ne antrenăm, fiindcă avem 10 metri pătrați acolo şi e foarte greu”, a spus participanta la JO.
Tânăra va evolua pe 30 iulie și spune că e gata de marea competiție: „Îmi doresc să ajung în primii 12 și să mă calific în finală”.
Anterior, Dimitriana Bezede a obținut bronz la Cupa Europei de aruncări în 2018, argint la Cupa Europei de aruncări în 2019, locul 5 la Universiada Mondială în 2019 și a devenit campioană balcanică, în 2017 și 2019.

Nicoleta Lisevici