Orașul Leova, primul în Republica Moldova, va digitaliza serviciile comunale

Orașul Leova, primul în Republica Moldova, va digitaliza serviciile comunale

Primarul de Leova, Alexandru Bujorean, spune că a semnat Acordul de colaborare cu compania eBloc, platformă națională în domeniul respectiv, care îi va ajuta pe localnici la digitalizarea, calcularea și emiterea avizelor de plată pentru serviciile locativ-comunale. În cazul acestui oraș, este vorba, în mod special, de servicii de colectare a deșeurilor menajere la Leova.

„Începând cu data de 1.06.2021, taxa pentru serviciile de salubrizare va fi calculată în baza aplicației electronice www.eBloc.md, care va permite monitorizarea online a plăților, efectuarea acestora prin intermediul cardului bancar și emiterea facturilor lunare pe suport de hîrtie”, se arată în declarația lui Alexandru Bujorean, publicată de provincial.md.
În acest fel, afirmă edilul-șef, fiecare proprietar de imobil va avea acces la propriul cabinet online, din care va putea monitoriza plățile, datoriile, va putea cere recalcularea chitanțelor și modificarea numărului de locatari în cazul în care aceștia nu locuiesc de facto la acea adresă.
„Am fost plăcut surprins să primesc, în numele orașului nostru, distincția „Primul oraș DIGITALIZAT”, localitatea noastră fiind prima care va implementa acest sistem modern de administrare a plăților comunale. Taxa de salubrizare va putea fi achitată la orice filială a băncilor comerciale, la oficiul poștal, prin intermediul cardului bancar și la terminalele de plată, unul dintre care va fi instalat în curând în sediul primăriei orașului Leova”, a mai comunicat sursa citată.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed