Un sector din drumul Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești va fi reconstruit

Un sector din drumul Hîncești – Leova – Cahul – Giurgiulești va fi reconstruit

Lucrările de reabilitare a drumului republican R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești se desfășoară pe o lungime de 83 de km, fiind divizate în două loturi. În cadrul unei vizite la șantierul de construcție, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au verificat astăzi efectuarea lucrărilor topo-geodezice, de defrișare, construcție a terasamentelor și relocare a utilităților inginerești, transmite sursa MOLDPRES.

Tronsonul, aflat în proces de reparație, traversează orașul Hâncești, satul Sărata-Galbenă din raionul Hâncești și orașul Leova, localitățile Cneazevca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi din raionul Leova și orașul Cantemir. „Îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră a traseului național va asigura dezvoltarea infrastructurii, accesul cetățenilor către instituții de menire socială, cu măsuri de protecție împotriva inundațiilor din unele regiuni”, indică ASD pentru Moldpres.

ontractul, încheiat cu o companie din Turcia la sfârșitul lunii februarie a anului 2020, prevede reconstrucția sistemului rutier existent, reabilitarea a nouă poduri și 57 de podețe. Antreprenorul și-a asumat angajamentul de a finaliza integral lucrările către sfârșitul lunii februarie a anului 2023. Proiectul de reparație a traseului național R34 se desfășoară din împrumutul de peste 56 milioane de euro acordat Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Nicoleta Lisevici

You May Have Missed